Harmonika Vrata Cena

Harmonika Vrata Cena

Harmonika vrata cena se razlikuje da li su napravljena od ALU ili/i PVC konstrukcije. Harmonika vrata podrazumevaju ALU ili/i PVC konstrukciju gde su više krila vrata međusobno povezana i preko mehanizma mogu da se sklope u jednu stranu. Mogu se koristiti kao pregradni zidovi a kod manjih prostorija imaju značajnu funkciju jer zauzimaju mali prostor kod otvaranja. Uz nisku cenu harmonika vrata dobijate korisne pregradne zidove. Izdrađuju se kao: jednodelna, dvodelna, viseća sa donjim klizačima, viseća bez donjih klizača, sa Alu pragom, sa PVC pragom ili bez pragova.

alu harmonika vrata cena

Harmonika Vrata Cena

  • Harmonika vrata izvedena od klasičnih alu profila gde se krila otvaraju oko vertikalne ose. Ovde glavni posao odrađuje dodatni harmonika mehanizam koji se ugrađuje u standardnu konstrukciju gde se krila vrata preklapaju i klizaju po predviđenoj šini. Pod standardnim konstrukcijama podrazumevaju se serije profila gde se krila otvaraju oko vertikalne ose i dihtovanje je predviđeno preko guma. Krila se lepo pakuju jedna preko drugog a dihtovanje je obezbeđeno maksimalno moguće. Ovo je ujedno i najskuplja varijanta harmonika vrata.
  • Krilo na krilo sistem takođe može klasične profile da prevede u harmonika vrata. Ovaj sistem se ređe primenjuje i to samo u nužnim situacijama. Krilo se preko šarki poveže sa sledećim krilom, uglavnom je to harmonika varijanta 2+1 ili 2+2. Otežavajuća okolnost je što šarke u prvom redu na krilu do štoka nose i težinu sledećeg krila tako da je vrlo moguće problematično funkcionisanje. Ovakva harmonika vrata su najjeftinija jer nezahtevaju poseban okov.
  • Neki proizvođači su proizveli kategoriju aluminijumskih profila za harmonika vrata koji isključivo se koriste u tu svrhu i za njih je projektovan poseban okov. Ideja kod ovakvih harmonika vrata je da ukupna težina svih krila bude oslonjena u gornjoj šini tako da su krila viseća. Ovakva harmonika vrata se preporučuju za komercijalne objekte, zimske bašte i terase. Po ceni nalazi se između prve i druge varijante.

Mogu se isporučiti u dimenzijama po želji kupca u više boja: bela, drvo i mahagoni ili kao tekstura drveta.
Spisak prodavaca alu harmonika vrata

Alu Stolarija Pvc Stolarija Cene Ponuda Ugradnja

Aluminijumska stolarija, Aluminijumske ograde, Aluminijumski prozori, Alu vrata, alu stolarija, roletne, Aluminijumska harmonika vrata, komarnici, izrada po meri alu stolarije, Sigurnosna vrata, Protivpožarna vrata, Protivdimna vrata, Sobna vrata, Okapnice, Garažna vrata, Nadstrešnice, Zastakljivanje terasa, PVC Stolarija, PVC prozori, PVC Vrata, PVC harmonika vrata, Rolo zavese, Komarnici, Podprozorske daske, izrada po meri pvc stolarije, alu drvo stolarija, pvc stolarija cene, alu stolarija cene, proizvodnja pvc, Petokomorni PVC profil, Šestokomorni profil, PVC stolarija u boji, polovna pvc stolarija, polovna stolarija, pvc stolarija beograd, pvc alu stolarija, PVC balkonska vrata, Karolaj vrata, Vrata od ukrasnog panela, Harmonika vrata