Alu Harmonika Vrata

Alu Harmonika Vrata

Alu harmonika vrata nadopunjuju sve ono što obični materijali ne mogu estetski dovoljno oblikovati. Alu harmonika vrata su pogodna za velike staklene površine koje je potrebno otvarati celom površinom tako što se više krila pakuje jedno pored drugog u istu stranu. Alu harmonika vrata su pogodna za zastakljivanje velikih terasa, bašta kafića, garažnih vrata i svih ostalih velikih građevinskih otvora kako u stambenom tako i u poslovnom prostoru. Postoje alu harmonika vrata sa i bez termoprekida.

alu harmonika vrata

Alu harmonika vrata

  • Alu Harmonika vrata izvedena od klasičnih alu profila gde se krila otvaraju oko vertikalne ose. Ovde glavni posao odrađuje dodatni harmonika mehanizam koji se ugrađuje u standardnu konstrukciju gde se krila vrata preklapaju i klizaju po predviđenoj šini. Pod standardnim konstrukcijama podrazumevaju se serije profila gde se krila otvaraju oko vertikalne ose i dihtovanje je predviđeno preko guma. Krila se lepo pakuju jedna preko drugog a dihtovanje je obezbeđeno maksimalno moguće. Ovo je ujedno i najskuplja varijanta harmonika vrata.
  • Krilo na krilo sistem takođe može klasične profile da prevede u alu harmonika vrata. Ovaj sistem se ređe primenjuje i to samo u nužnim situacijama. Krilo se preko šarki poveže sa sledećim krilom, uglavnom je to harmonika varijanta 2+1 ili 2+2. Otežavajuća okolnost je što šarke u prvom redu na krilu do štoka nose i težinu sledećeg krila tako da je vrlo moguće problematično funkcionisanje. Ovakva harmonika vrata su najjeftinija jer nezahtevaju poseban okov.
  • Neki proizvođači su proizveli kategoriju aluminijumskih profila za alu harmonika vrata koji isključivo se koriste u tu svrhu i za njih je projektovan poseban okov. Ideja kod ovakvih harmonika vrata je da ukupna težina svih krila bude oslonjena u gornjoj šini tako da su krila viseća. Ovakva harmonika vrata se preporučuju za komercijalne objekte, zimske bašte i terase. Po ceni nalazi se između prve i druge varijante.

Spisak prodavaca alu harmonika vrata

Alu Stolarija Pvc Stolarija Cene Ponuda Ugradnja

Aluminijumska stolarija, Aluminijumske ograde, Aluminijumski prozori, Alu vrata, alu stolarija, roletne, Aluminijumska harmonika vrata, komarnici, izrada po meri alu stolarije, Sigurnosna vrata, Protivpožarna vrata, Protivdimna vrata, Sobna vrata, Okapnice, Garažna vrata, Nadstrešnice, Zastakljivanje terasa, PVC Stolarija, PVC prozori, PVC Vrata, PVC harmonika vrata, Rolo zavese, Komarnici, Podprozorske daske, izrada po meri pvc stolarije, alu drvo stolarija, pvc stolarija cene, alu stolarija cene, proizvodnja pvc, Petokomorni PVC profil, Šestokomorni profil, PVC stolarija u boji, polovna pvc stolarija, polovna stolarija, pvc stolarija beograd, pvc alu stolarija, PVC balkonska vrata, Karolaj vrata, Vrata od ukrasnog panela, Harmonika vrata