Aluminijumski Komarnici

Aluminijumski Komarnici

 

Aluminijumski komarnici služe za zaštitu od insekata pri čemu se omogućava cirkulacija vazduha. Okviri se izrađuju od aluminijuma a mrežica je od staklenih vlakana ili plisirane. Montiranje i demontiranje je veoma jednostavno. Otporni su na vremenske uslove i svakodnevno habanje.

aluminijumski komarnici

Postoje četiri tipa komarnika:

  • panelni
  • američki komarnik
  • rolo komarnici
  • plisirani.

Panelni mogu biti fiksni i fiksirani magnetom. Idealni su za prostorije gde otvaranje nije često potrebno kao što su npr. kupatilo i špajz. Cena ove vrste komarnika je vrlo pristupačna.

Američki komarnik je prvenstveno namenjen za vrata. Fiksiran je za okvir sa mogućnošću otvaranja pomoću mehanizma.

Rolo komarnici se spustaju poput roletne iz kutije u kojoj su namotani. Spuštanje se vrši pomoću opruge koja omogućava ravnomerno povlačenje. Mogu se montirati tako da povlačenje bude horizontalno i vertikalno u zavisnosti od potreba.

Plisirani komarnici su namenjeni visoko frekventnim prolazima kao što su vrata terase ili balkona. Otvaranje je hotizontalno. Mreža je plisirana i ojačana nitima od kevlara i ima duži vek trajanja od ravne. Rad ovog komarnika se ne zasniva na povratnom mehanizmu (opruzi) tako da ga je moguće ostaviti otvorenog u bilo kom položaju.

Alu Stolarija Pvc Stolarija Cene Ponuda Ugradnja

Aluminijumska stolarija, Aluminijumske ograde, Aluminijumski prozori, Alu vrata, alu stolarija, roletne, Aluminijumska harmonika vrata, komarnici, izrada po meri alu stolarije, Sigurnosna vrata, Protivpožarna vrata, Protivdimna vrata, Sobna vrata, Okapnice, Garažna vrata, Nadstrešnice, Zastakljivanje terasa, PVC Stolarija, PVC prozori, PVC Vrata, PVC harmonika vrata, Rolo zavese, Komarnici, Podprozorske daske, izrada po meri pvc stolarije, alu drvo stolarija, pvc stolarija cene, alu stolarija cene, proizvodnja pvc, Petokomorni PVC profil, Šestokomorni profil, PVC stolarija u boji, polovna pvc stolarija, polovna stolarija, pvc stolarija beograd, pvc alu stolarija, PVC balkonska vrata, Karolaj vrata, Vrata od ukrasnog panela, Harmonika vrata